............

jag är fortfarande helt borta i huvudet så en tidig sömn blir perfekt för mig ikväll. lång dag imorgon. måste kolla in fc och se när vi börjar imorrn. ska försöka reklamera ett par skor innan skolan som var trasiga redan när jag köpte dom. underbart!

sex and the city filmen va bra så nu ska jag nog kolla på några sex and the city avsnitt ;) fan, jag kommer aldrig gå och lägga mig. men jag borde. mitt huvud snurrar som fan och min näsa är täppt. så nässpray nästa. sen kolla fc. sen platta håret. huvudvärkstablett?? sen sex and the city, sen sova! puss, nu ringer mobilen. elin vare! /s

bio mys

efter gårdagens bravader, känns det najs med bio ikväll<3 vi ska se sex and the city filmen! ännu en lyckad kväll säger jag bara trots att den inte gick som vi hade tänkt oss:D men det var kul, så jävla random att man alltid träffar på folk man känner. det  blev söderhof och sen var det tänkt att vi skulle till laroy, men det sket sig så vi åkte till en park i odenplan istället.
hörs sen/n

jag trodde natta va död!

kul! jävligt kul!
natta ringde mig igår, full när hon va påväg hem. sen la vi på för att hon skulle gå in och så skulle hon ringa tillbaka när hobn va inne.

grejen igår va då att hon aldrig ringde mig. efter 10 min ringde jag henne -inget svar. jag ringde igen, fortfarande inget svar. väntade uppe i 1,5 timma. hon ringde aldrig. sur som fan somnade jag. när jag vaknade ringde jag typ 100 gånger till. FORTFARANDE INGET JÄVLA SVAR! det va då jag blev orolig för att natta hade ramlat ner från taket och dött och brytit ryggen. :( ensam låg jag i min säng och tänkte på alla våra minnen. fällde en tår.

KUL SOM FAN att hon bara hade skitit i att ringde. kul att jag oroade mig i onödan liksom.



jajajajajajjaja, idag har jag och min bästa vän shoppat;) fett najssssssssssss. ikväll ska vi öla med elin. sen får vi se vart det bär av. nu ska jag fixa mig! pussssss


ojojojoj



Detta lyssnar jag på just nu. jag är fett töntig med eric saade är fett snygg ;)
manboy manboy you can call me maaaanboy I dont care I show you how to looooveeee


dum dum dum ide

nu sitter jag här i min soffa och känner huvudvärken. jag skulle inte gå ut igår, jag skulle hem och chilla efter jobbet. men sen på tunnelbanan så började några från jobbet att envisas om att ta en öl på doovas ahaha. jag följde med och en öl blev två öl. sen drog vi vidare till söderhof vilket var sjukt najs, har saknat det stället <3 hela kvällen var bara helt cp, men jävligt kul! älskar att det var spontant.  efter söderhof skulle jag och carro dra på någon fest i nacka, men då insåg vi att det var för långt så vi hoppa av vid londonviadukten och fick åka gratis taxi tbx. haha...
sen drog vi till medis igen, där vi träffa på massa sköna människor.
idag ska jag bara softa
hörs sen
min hund rambo<3

min hals tar självmord snart

ja, då är 2 slutkonserter avklarade. 2 kvar som blir på måndag lunch och kväll. fan, att man alltid blir sjuk till konserterna. det suger. har feber, är försyld, ont i halsen, ont i lungorna. kul! aja, åkte hem och sov efter lunchkonserten idag, sen tog jag en öl med natta och några från jobbet efter deras jobbpass va klart. sen åkte jag hem igen. kul liv man har. nu ska jag sova. godnatt på er.




nu börjar känslorna komma :((

Vill gå ut men kommer sakna allting <3 rutiner, vänner, matkort och sammanhållning.
Samtidigt skulle jag aldrig orka gå ett till år med 94 (no offence), men också att jag är grymt skoltrött.
Det ska bli skönt att få göra vad man själv vill, slippa ha den jobbiga pluggångesten och krav.
Om man vill plugga vidare så läser man ju in sig på något man tycker är intressant och då blir man mer motiverad till att plugga. Resa och upptäcka världen är ju såklart ett måste! Jobba bör man annars dör man!? haha. Vill ha ett jobb med fast lön, men det är ju så jävla svårt att bli anställd när det är en sån stor konnkurrens..
Nu måste jag börja fixa mig, ikväll ska vi ha våran första konsert :) 18.30 Värmdö Gymnasium Blå hallen/natalie

hjäääälppp!!!

Det är bara 8 dagar kvar till STUDENTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!fan va tiden bara flyger förbi, en vecka går ju hur fort som helst. Men det känns ändå bra för jag hittade min studenklänning idag :D dessutom så gjorde jag också mitt sista prov någonsin på vgy. Det kändes förjävla bra, fett värt att man pluggade hela natten :)  Kommer fan sakna att ha pluggångesten juuu :(

/NaaaAAtTTaaaaaaAAAA


inte gul längre :)

Solade solarium idag, känner mig fett fräsh!!!! heheh....
idag har vi bara repat inför vår slutkonsert, vilket vi kommer att fortsätta medatt göra resten av veckan. På tors, fre, mån ska vi ha våra sista konserter:(((( jag kommer stor böla helt ärligt!!!! Jag ska sjunga bad romance och sara ska köra I wanna know what love is.
Imorn kommer lönen<3<3<3<33<3<3<3 Vi kommer bli två rika bitches yeyeyeye, fan kommer spendera dem på en vecka... skoja, måste spara(!)(?)
aja nu  mmåste jag plugga på fitt företagsekonomin. har prov på ons. mitt sista prov? SHIT, Konstigt det kännns...
/natilie

chill helg

ja, igår va det en lugn dag. satt i gamla stan med natti sen tog jag en prommenad med mamma och kom hem vid halv 6 eller nått. lugn och skön dag. gick ut och käkade middag sen. thai mat i mitt hjärta. jag borde vara mer hos natta. fett gott ju ;)

jaja, slocknade as tidigt = fett skönt!

idag har det regnat vilket suger. satt på jobbet från 4 till halv 8. tröttnade ganska snart, sen började jag och natta ha vattenkrig och hittade på andra busigheter;) kul fast det slutade med att jag har rivmärken överallt. KUL :(

jaja, måste plugga, men tror ni jag pallar eller? hahaha ah ahaha hah aha ah aha nej, det gör jag inte. fan ska skriva 3 sidor kultur- och idéhistoria tills imorrn. jaja, blir en chill dag imorrn. ensabel sen uppspel på kören.

babblar om massa skit, jag vet. nej nu ska jag ta en powernap eller nått. blir nog tv istället. SEN SKA JAG PLUGGA. jag måste. fan.


fan, sitter och kollar igenom årebilderna. det va jävligt najs där!


segis

hej, det var ett tag sen hehehe.. har inte orkat blogga sorry. Igår så det ju underbart väder, idag med<3 Hade kul igår, först jobbade vi och sen blev det ett par öl på medis och dovas.
idag så har vi bara degat vid gamla stans kaj, sjukt najs. när jag kom hem tog jag mig en för lång power nap. ska fan gå och lägga mig igen, det är skönt att vara hemma.
imorn ska vi jobba,vilket kan vara bra i och med att det ska bli dåligt väder. Ska försöka plugga också. Hörs imorn!

/N

STRESSSSSS

sorry för uppdateringen,..... hej natta här. Skönt att man är klar med ensamble lednings konserten!!! har hft ångest över den hela terminen... det gick super bra förutom att jag presenterade lite flummigt och sjöng lite fel här och var hehehe...
fan har filmusik prov imorn... har inte börjat plugga än. helvetes skit fan!!!! snackar med sara nu i tel och hon har inte heller börjat hahaha. Fan jag ligger ju på mvg, kul om man failar på detta!!!!nää nu ska jag plugga hejdå. ses imorn.

ORKAR INTE PLUGGA MERRRRRRRRR

fan imorn ska jag ha extra ensamble konsert. PANIIIIIIIIIIIK.
/N

funderar på att ta självmord snart..

.. borde ju vara lägligt för JAG ORKAR INTE PLUGGA! hahaha okej, nej. jag skoja. jag ska inte ta självmord men allt jävla plugg dödar mig långsamt. jag vill inte :(

idag har iaf två ämnen avslutats. piano (TACK OCH LOV!!!! aldrig mer) och arbetsmiljö och säkerhet. fick tillbaka proven idag också. det gick bra!
jaja, fan måste börja sätta igång och skriva uppsatsen nu. nutida konst - hata.
jag hatar allt just nu, men jaja. lika bra att börja. imorrn blire skiva och på fredag har jag prov i filmmusik. najs!


förresten är det fan sommar nu! det gillar vi ;)






/SARA

prov imorrn, kul! /s



nu är jag såhär trött!!!!!!!!!!! godnatt :)

jobbar

fan va seeeeeeegt det går, nu vill jag sluta och åka hem. Ser verkligen fram emot att få åka hem och plugga på företagsekonomi provet :)<3<3<3<33<<3 fett kul det ska bli. jippie
/N

Villlll bli klar med alllt pluggande, dööööööööööö


det ska bli jävligt skönt att ta studenten /s

KUL ATT DET ÄR JÄTTE FINT VÄDER OCH ATT JAG MÅSTE PLUGGA ARBETSMILJÖ OCH SÄKERHET HELA DAGEN :( :( :( ETT IDIOT ÄMNE SOM INTE BORDE FINNAS. KUUUUUUUUUUUUUUUUUL

jag just nu, ser helt drogad ut


älskar att vi är lediga idag

har solat på altanen sen jag vakna. Nu är jag så jävla brun ;););););) sicken stekare jag är ................gahh jag är fan bränd. hur sjukt är inte det? sommmar<3
nu är det dags för mig att plugga, ska göra en smoothie också. juste har inte sagt att jag fått minst 30 st böcker av pappas kollega!! jävligt bra, det är jätte många läsvärda böckr. alltifrån romatik, till däckare, skönlitteratut, fakta böcker, thriller osv.
gäller bara att försöka hinna med att läsa alla på sommarlovet?
/n

vi fikade på cafe 60 istället för bio .


störd helg!

hahahahah asså förlåt men jag dör. denna helg har varit helt jävla fuckad. tyvärr kan jag inte gå in på ämnet här i bloggen för då skulle natti döda mig.. hehe.

jaja, vad har man gjort idag då???
skulle pluggat, nej det blev inte av. måste göra det imorrn. ska skriva 3 prov i arbetsmiljö och säkerhet på tisdag. kul :(
jaja, idag har jag iallafall chillat som fan. åkte till fridhemsplan i mjukiskläder och köpte hårfärg. så sen åkte jag hem och så kom mimi för att hjälpa mig. det var mammas uppgift egentligen men mimi går ju liksom frisör programet och det visade sig att hon va jävligt bra faktiskt.
blev blonda slingor så nu är utväxten borta ;) yeeees. är fan jävligt nöjd. sen åkte jag in till stan för att möta upp natti amandis och martini för att gå på bio. lyckades övertala dom att det är roligare att va social och att vi kunde ta en öl istället. det gick inte så bra så vi drog til cafe 60 och fikade. fan tjejer, är man 18 kan man ju ta en öl istället..!!!

jaja, borde sova snart för jag har fan mycket plugg att ta tag i imorrn :( :( :(

pussssssssssssssssssssssss /S


sommarkänsla

eftersom att vi inte har skola imorn, så tänkte jag,martina, sara och kallander dra iväg på 9 bio :) fika ska vi nog också hinna med. hheiehih.
juste prata med sara nyss, hon e fan körd!!!!!! Hon ska färga håret blondt???????whats up with that? fjortissara hahah
nu måste jag fixa mig byebyebyebye

paus

haha ååhhh kollar på pokemon på disney channel. Det var fan fett längesen. älskade det när jag var mindre :D pikachu är så söt
/natti

what a beautiful morning

vilken underbar morgon. Hundjäveln skäller, äggen blev för hårdkokta, elin och albin ringer min på natten och driver med mig ,ska plugga. LOVELY
I varje fall så är det ganska gött ändå, vi är lediga imorn!!! så det blir en extra dag till att plugga. Den här veckan som kommer innebär fullt upppp!
snart fyller jag år!!!!!! då kanske jag langar feta festen. who knows ;)?
/n

störda helg helvette

k*k!!!! fan, jag och sara skulle dragit ut men allt fucka sig. Jag missa bussen fick  ta nästa och den gick prick 11. Sen tar jag ju den i onödan med tanke på att jag inte hade några money.så jag åkte alltså bussen i onödan in till stan i 40 min och sen lika långt tillbaka. Det var ju bara och vända.....!!!!Jag skulle ju inte ut i dag heller, fan vad jag stör mig på alllt. :@:@:@

Ska gå och lägga mig är fett trött.
hahahahaha btw. både jag och sara gjorde http://www.alkoholprofilen.se/#15 testet och vi båda hamnade på det värsta :P:P:P:P:P:P:P från och med nui ska jagverkligen tagga ner.
BARa så att ni vet så skriver jag lite weird nu. det är bara för att jag typ är så jäkla tröttt.. har ingen förmåga alls till att tänka på vad det äroch hur jag skriver. aja gonatt på ert<3<3<3
/n

fick ett mail från muhammed(?) på facebook

cool kille, kul att nån tycker att jag är fin iallafall ;) vad tycker ni jag ska svara?

"tjena dflksdhfklsdhfl(?) tack så mycket. hejdå!"

ja, det ska jag skriva. inte varje dag man får beundrarmejl ;) ;) ;)

går ju lite bättre för natta iaf. hon börjar väl vänja sig nu........ hehehhh



JUSTE BTW...

Fan va pinsam kissie var i tv!!! jag satt seriöst och skämdes ihjäl då hon pratade. Hon är ju förfan stämplad för livet, vilket hon inte fattar. Det är ju en smart grej det som hon gör, men samtidigt så har hon gått över gränsen. Hon kränker ju människor, ser framemot att få se när hon vänder hennes image.
hehehe älskar att läsa bloggar<3


(random)
/N

Jag måste lära mig att gå på magkänsla!

Hejhejhej hemskt mycket hej. Vill inte säga alltför mycket i bloggen. fan vill. men nej. he he he he... trevligt trevligt var det i alla fall.

NU måste jag seriöst börja plugga! vad är det för fel på mig egentligen? + att nu är det ju också fint väder där ute. Jag vill verkligen plugga, men när jag väll sätter ´mig ner, då går jag iväg och gör andra sysslor bara för att undvika att pluggaaa. Det är väl när jag sitter och har en deadline jag blir motiverad, och det är fan ingen bra egenskap..

Idag, ska jag inte göra något speciellt. Plugga plugga plugga... kolla på film?


/NATALIE

lycka till ikväll natta ;)

kul att ännu fler har hittat hit nu;)
idag har vi jobbat, gick inte speciellt bra. 180 spänn..... usch, ovärt. var också i studion hos producenten och spelade in det sista ändringarna i låten. tror vi fick med allt vi behövde. dock är jag fortfarande hes så jag hoppas inte det blir för stor skillnad med hur det lät på den tidigare inspelningen.

jaja, här kommer lite fler bilder från igår ;)











/SARA

så här ser jag ut när jag hållt mig i närheten till maskrosor :(

jävla allergier säger jag bara /natta

hejhej bakis hej

orkar inte jobbbbaaaaaaaaaaa!!!! fan. Igår var vi ute, drog på fille och michaels skiva. det var fan kul :) det låg vid engelen (gamla stan), efter kvällens bravader så drog vi vidare till donken. jävligt ovärt att jag spydde mina pommes, där rök 15 kr i onödan.. efter lite småbråk med sara så tog vi ersättnings buss vid t-centralen home to her.
nu är jag hemma och segar, hatar mig själv för att jag inte pluggat än. jag har ju fett mkt att plugga... F-A-N!!!!!!!!!!! helvetesjävlaskitfanskapshelvete. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag svär för mycket i bloggen, hehehhehe..
nu ska jag duscha , see yaa dont want to be ya /n

Vad tycker ni om mina omslag då?:) /natta


förslag till omslaget





vill ni veta hur det gick eller?

en del av er vet antagligen hur det gick i idol. jag är ledsen att jag inte att berättat det än här på bloggen. men jag ska göra det, jag lovar. orkar bara inte göra det än så det får bli en annan dag.

mycket händer iallafall just nu. idag ska jag på en plåtning. ska fotograferas för omslaget till min låt, och imorgon kl. 14 ska jag vara i inspelningsstudion igen för att göra lite ändringar och så på den senaste versionen jag spelade in. hade egentligen velat gå ut ikv, men det är nog ingen bra ide att komma bakis till inspelningen imorrn. ska också jobba efter om jag hinner.
men nu ska jag börja locka håret, måste åka hemifrån om 1 timma.
ha en bra dag, för det ska jag ha ;)

detta var då för 2 år sedan. denna gång ska bilderna ha mer attityd. vi får se hur det går. hoppas jag får bilderna så jag kan visa er direkt.

/SARA

NERVÖÖÖÖÖS

fast inte riktigt än. det kommer komma snart. väldigt snart. borde gå och lägga mig nu. ska va där kl. 8. min kära syster följer med mig som moraliskt stöd och natta och amandisen kommer efter deras terminsuppspel. usch, nej. nu klarar jag inte av att tänka på det här längre. jag ska filmas imorrn när jag sjunger för idoljuryn. ja ska träffa idoljuryn imorrn. nej usch. förtränga låter som en bra lösning. egentligen skulle jag vilja gå på en skiva ikv men nej, jag ska sova och ladda inför imorrn. måste kolla upphur man kommer dit också. puss på er. detta lär bli det sista jag berättar för er om idol. man får nämligen inte säga om man kommer vidare eller inte så ni kommer alltså inte höra mer om detta.



HÅLL TUMMARNA FÖR MIG IMORRN!!
fattar inte vad jag har gett mig in på.....

SJUNG OM STUDENTENS LYCKLIGA DAR

Det är så sjukt att tiden går så fort, det är knappt en månad kvar tills vi tar studenten. Minst 14 skoldagar? Trodde faktiskt aldrig att man skulle få uppleva studenten, trodde det bara var till för de äldre. Men snart är vår tid kommen. Har inte ens hunnit tänka på studentklänning ännu, känner att jag ändå har förträngt studenten lite. hehe, lär ju bli att man panik handlar några dagar innan? haha... fan, man vill ju inte ha en sån klänning som alla andra har, och inte heller en som är för dyr. Åh vad jobbigt allt blev igen när allt kom upp till ytan..ska förtränga det lite mer... 





bild från balen i 9an /n

GE MIG SOMMAR



e man körd så e man

helvetes jävla skit helvete!!! har terminsuppspel imorn, kan verkligen inte sjunga musikal låten, hatar den jävla så mkt!!!!åhhh, dem kommer verkligen märka att jag inte övat in mig låten, att jag inte kan den riktigt bra tekniskt.





/N

IDOL

ja, jag var en av de 4000 som sökte idol tidigare idag. kallt som fan och jävligt lång kö. stod där ute från 6 på morgonen till typ 1 halv 2 på dagen. sen fick vi fortsätta köa inne vilket var skönare. kom hem kl.5 så det blev en heldag vid plattan kan man säga. 
hur många var det dom tog ut av dom där 4000 personerna? ja, det var väl inte mer än 100 stycken. jävligt nervöst men jag kom vidare iallafall :) känns stört.. fattar fortfarande inte vad som har hänt. har svävat lite på moln idag.

stod inne hos juryn i seriöst en kvart. fick köra 3 låtar och även lova att ta ut min tungpiercing. har inte gjort det än och kommer inte göra det. ska iallafall och träffa riktiga juryn på tisdag så det blir jävligt läskigt. där kommer dom ju filma när man är hos juryn. kanske intervjua innan? kommer missa mitt terminsuppspel i sång, men det är väl värt det?


chillllll heheehhe

har tagit lugnt hela helgen, vilket behövdes! Skönt att gå med mjukis kläder säger jag bara, fan det enda jag inte har gjort är pluggat!!!!!!! imorn måste jag köra järnet annars är jag så jävla körd. Hatar dessutom det här pissvädret, är det höst på väg eller vad är grejen? man fryser ju när det blåser och regnar :(

Nu ska jag gå coh lägga mig pusshej så länge /n

hitta min sladd, lite random bilder sen förra veckan

puss nat

myspyskväll

vi går och lägger oss nu, har bara tagit det lungan idag. så jävla skönt! vi hörs imorn <3 /natta


godnatt

hörs imonr har inte orkat skriva idag, har dessutom jobbat. puss ..........

haha hitta lite mongobilder från åre som ja inte pallat lägga upp /n

 

sorry för dålig uppdatering

fan va dålig jag är på detta.. men jag försöker iaf. imorgon har jag min sista sånglektion. fick veta det idag vilket resulterade i tårar. usch. jag vill ta studenten men jag vill ändå inte.
gick inte speciellt bra på jobbet idag. gick bättre igår om man säger så. nu borde jag egentligen plugga men jag orkar inte. jag tänker gå ut och röka och sen ska jag sova. har varit en lång dag idag. gick i skolan, sen 2 öl med sanna på kingstown och sen jobba. hårt liv man lever. nej men nu ska jag se om natta har satt på sin mobil.. är hon sur på mig????????


mindre än en månad kvar!!!!!!

Yey tjänade 1050 kr idag, känns jävligt värt! har övat på min piano läxa sen jag kom hem, så nu kan jag den. fuck skulle behöva öva på mina sång läxor. har ju min sista lektion imorn :O panik!! anna skäller ut mig varje gång när jag kommer till lektionen, eftersom att jag aldrig är förberedd:P Imorn ska jag plugga som fan på företagsekonomi provet. åh vad jag har ångest nu, är så jävla dålig på att strukturera och skjuter alltid upp saker till sista dagen. I samband med allt plugg så börjar jag känna av att vi snart ska gå ut. SJUKT BLANDADE KÄNSLOR. jag kommer skratta och gråta av lycka allt känns så himla overkligt. Sen så vill man ju också ha en bestämd framtid. åhhhhh
nu ska jag sova hejdå blir så deprimerad av allt
/n

blev ingen skiva ikväll

ska gå och lägga mig nu är sjukt trött. hörs imon<3 puss från nati

seg tjej91

orkar inte jobba idag. orkar inte göra mig i ordning. orkar inte ta mig någonstans. orkar inte göra någonting överhuvudtaget.
kan verkligen inte bestämma mig över om jag orkar gå på räddnings skivan ikväll, det lär ju bli kul. samtidigt så har vi ju ingenting i morn heller ( lyckades övertala läraren att vi skulle få göra provet nästa vecka), dessutom så är det inget viktigt heller i historian? haha fan vilken slacker jag är. I helgen ska jag i alla fall bara softa, behöver relaxa. Vi ska ha myskväll hemma hos martinis  :)

<-----fan att jag tappade mina glasögon:(:(:( ska tamefan nköpa nya
på tal om annat, det var sjukt kul igår! hhaa så jävla kul att vi snackade med våran lärare, han e fett skön! rolig liten lirare. nje men det var trevligt! Nu måste jag göra någonting åt min seghet. Ta en powernap och bli ännu segare? huh

jaaaaaa, vad gööööör man?

va det nån som pallade läsa nattas långa uppsats? hahahah nej, tänkte väl det.

kul kväll igår. satt som sagt hemma hos mig och förade och drog jävligt fulla in till stan för att dra på skivan. var nog gränsfall att vi ens kom in. natta tappade bort sina glasögon på vägen. hur fan gick det till?
har varit ledig idag och tänkte ta ledigt imorrn också ;) lyckades övertala våran lärare om att få göra provet nästa vecka. hoppas han kommer ihåg det idag då han är nykter. heheh
jaja, nu ska jag duscha men först tänkte jag röki... och ringa natti? sen borde jag plugga på piano läxan.

usch, känner mig inte redo för att dricka vin igen.. men först blire jobb och sen ska vi föra. sen blire skiva på pure. harry potter.. see u there?



tog tyvärr inga bilder igår men riktigt kul var det iallafall ;)




/S

nu kör vi

har förat hos sara nu, ska på sam ekonomin skiav!!!!!!!! kommer bli kul. förlåt att jag inte bloggat, men är så jävligt stolt över mig själv att jag lyckats skriva min jävla inlämmning igår samt min slutlogg. fan så jävla illa att annie gumman är så jävla sur på oss att vi inte pallade dra oss till dem. hehhehe, men det kommer att lösa sig när vi träffasr henne på skivan:)


aja för er som kanske palla läsa igenom min lämmning kommer nu:

Var förintelsen en färdig plan eller var det ett provisorium?

Den här är en stor omfattande fråga som många vill ha besvarad. Det är nästan omöjligt att svara på frågan hur förintelsen kunde inträffa. Det finns som sagt både för och emot argument som kan lyfta upp dessa ståndpunkter. Men det jag anser i alla fall, det är det var en planerad plan men att den tog hänsyn till förändringar med tiden. Det blev en plan som gick för bra för att det skulle vara sann men som också gick åt pipan.

 

För belysa mina argument så vill jag tillägga några synpunkter om vad som hände innan förintelsen. Adolf Hitler var en stor intelligent talare, han visste exakt hur han skulle manipulera folket i slutet av 20 talet. Tyskland höll på att rasa i samman och var i en finanskris. Det behövdes en stark ledare som kunde vägleda folket, men också bygga upp samhället igen. I samband med detta så grodde också Versaillesfreden bland det Tyska folket. Tyskland hade fått orättvisa villkor efter 1:a världskriget och i och med det så blev Tyskland förrådda av Tyska politiker. Detta var något som Hitler kunde trycka mycket på när han försökte fånga befolkningens uppmärksamhet. Hans propaganda passade dessutom också utmärkt till att få röster till hans parti. Men framförallt så vill jag poängtera att Adolf Hitler la all skuld till Judarna och sade att allt var deras fel.

 

Hitlers syfte med alla krig och massmord var för att uppnå ett Tyskt imperium, allting skulle vara finputsat och perfekt. För att uppnå detta imperium skulle det underlätta att dem som tillhörde Tyskland skulle vara tyska arier och ingen annan ras. Därför skulle Judarna tas bort så att Tyskland kunde uppnå detta rike.

 

Mitt ställningstagande:

 

1. d tanke på Hitlers hat mot Judarna så känns det lite genomskådat att han ville rensa bort dem från första början. Om man tänker sig Hitler som person, så förstår man att han hade en störning. Ingen sympati eller moral alls till andra mänskliga rättigheter. Varför skulle han då inte ha en hemlig plan för att utrota judarna? Han visste exakt hur han skulle manipulera folket och hans strategier gick hem. Alla är egentligen kapabla till att döda, Adolf visste vilka knappar han skulle trycka på för att få folket på sin sida. Ju mer anhängare han fick desto enklare blev det genom grupptrycket. Jag tror nog dem flesta skulle falla för grupptrycket när det är så pass allvarligt och att man själv inte vill bli utsatt. Adolfs syfte var nog att få befolkningen att tro att massmorden var en nödvändig plikt för nationen.

Här har jag tagit ut ett utdrag ur ”Från Vanmakt till världsmakt” Hitler Adolf  för att underbygga mitt argument:
Idag vill jag än en gång vara en profet: om det skulle lyckas den internationella finansjudendomen inom eller utom Europa att än en gång  föra in folken i ett världskrig, så blir resultatet icke en bolsjevisering av världen och därigenom en seger för judendomen, utan ett förintande av hela den judiska rasen i Europa.”

2.Någonting som ingick i ”Hitlers plan” var att han skulle föra judarna mot dödsdomen genom  moment. För om han hade fört alla judar abrupt till förintelselägret, skulle det blivit en uppståndelse bland judarna. Dem skulle ge vika och gå in och slåss för sina egna rättigheter och det skulle dem säkert ha lyckats med. Genom att inleda själva processen med att sätta upp Nürnberglagarna, så drogs deras villkor puts väck och värre blev det. Vad hade dem egentligen att säga om? Alla stod på Hitlers sida, det var bara att följa det som sades, om det dock inte var extremt. Judarna hade ju ingen aning om att de skulle dödas i ett förintelse läger med tanke på att det var hemligt. ”Del för del planen” tror jag var förutbestämt. Jag tror faktiskt att ingen förutom Hitler och hans anhängare gick runt och var medvetna om att det skulle gå så pass långt. Hur skulle det vara möjligt att man skulle döda flera miljoner judar när Tyskland redan var upptagen med 2: världskriget? Deportationerna doldes på så många bra sätt. Dock kan det också ha varit så att segregationen mot judarna fanns för att få dem att fly från landet från första början. Det tog ju inte lång tid förens omvärlden sade att dem inte heller ville ta emot judarna. Det är här dem drastiska åtgärder kommer in vilket var förintelsen. Runt 1930-talet införde de flesta europeiska länder och USA en mycket inskränkande immigrationspolitik, för att förhindra judar att fly från Tyskland.

3.Det finns inget tydligt bevis angående förintelsen kring judarna. Wanseeprotokollet tar inte upp någonting om utrotningen av judarna.  Det enda som har varit skrivet på dokumentet är att deportera judarna Öster om Europa. Det har också funnits projekt om att deportera Judarna till Madagaskar men det tillfredställdes aldrig. Jag tror att det var för farligt för att dokumentera ett folkmord omkring flera miljoner människor. Dem skulle lika gärna tagit allting muntligt trots att ordersystemet i tyskland skulle vara skriftligt. Det finns också historiker som grubblat över att nazisterna använde sig utav kodord kring ” förintelse planen”.

Som en liten slutsats så vill jag tillägga att det var ett svårt ställningstagande, men fortfarande anser jag att det var förutbestämt. Allting känns så genomtänkt och skickligt. Det känns som att det var planerat, trots att det inte finns några bevis. Men det vet man ju aldrig om man inte skulle träffa Adolf Hitler själv.


/ofta jag l'ämmanr ut mn inlämmning, kommemr säkert ta bort det imrojn pusshej´<<<<<<<<<<<<3 natta


 


vaknade 11.30 imorse..

.. när jag började 11.10. bra? nej inte speciellt. åkte hemifrån 5 min efter jag vaknade så inget smink idag alltså.
nu är iaf jag och natta färdiga med processrapporten (NAAAAJS!!) så nu ska vi dra hem (jag ska skriva färdigt min slutlogg.) fixa oss, sen blire skiva.

har även skickat mail till våran lärare i företagsekonomi och frågat om vi får göra provet en vecka senare. vi väntar fortfarasnde på svar..

men nu ska jag slita natta från datan. annars får hon sitta kvar här själv den lilla ungjäveln. jag vill hem från skolan NU!

puss puss hejdå från sara.

fan vad jag är tröött

ÄR JÄVLIGT STOLT ÖVER MIG SJÄLV. hetsade i kanske 3-4 timmar över att skriva inlämningen. Som sagt så var våran deadline kl- 00.00, jag skickade in inlämningshelvettet 2 min innan. sicken tur säger jag bara. men det är så jag funkar, jag jobbar bäst när jag stressar.
Vet ni vad jag gjorde efter? skrev klart min loggbok med slutlogg som pricken över i:et. FAN VAD SKÖNT DET KÄNNS.
Dock så fick jag nyss reda på att vi ska ha företagsekonomi prov på onsdag!!!! är man körd eller är man? Imorn ska jag och sara göra process rapporten tillsammans, på tis ska jag spela in mitt och sofies arr+jobba, ons företagsekonomi prov. Gud, när en sak är avklarad dyker ett annat problem upp. Det jobbiga är bara att Johans klass ska ha skiva imorn, och nästa dag ska natur räddning ha sin skiva. Det går inte ihop med tanke på att vi har så jävla mycket.måste gå och lägga mig nu, rensa tankarna lite.
godnatt/natta

illskan stiger

KUL jävligt kul att natta har raderat massa bilder från min kamera. bara för att hon tyckte hon va ful. jävla tönt. en av bilderna hon tog bort va fett snygg på mig. fan vad jag stör mig. idiot.

jaja, uppsatsen är iaf färdig. natta sitter fortfarande och jobbar på den. så länge tänkte jag lägga upp lite sköna bilder från igår.

på dovas träffade vi miguel


och hans kompisar...



sen drog vi vidare mot karlaplan


träffade några randoms på vägen som natta började snacka med


väl framme träffade vi Erik som va full och glad, precis som vi








påväg hem testade vi lite gränser.. fett läskigt haha



(fan va mitt hår har blivit ljust förresten. ska fan färga det mörkare snart)



ja, det va allt jag tänkte bjuda på idag. skitfula bilder, jag vet men jag orkar inte bry mig. kul kväll var det igår iaf. hoppas morgondagen blir lika rolig. musik står på schemat hela dagen imorrn och sen ska vi ta tag i prossesrapporten. efter det blire skiiiiivaaaaaaaa. gonatt, nu ska jag fortsätta lyssna på kent <3 hejdå puss/ S


halva uppsatsen kvar vilket ska skrivas nu inom 3,5 timmar

kom percis på att det är skola imorrn. kom på det när annie ringde och ville planera ang skivan imorrn. jag hinner fan egentligen inte gå på skiva och jag hinner ännu mindre åka till värmdö innan och fixa oss, äta middag, föra ocvh tagga till innan. men jag kommer göra det iaf, för jag orkar inte bry mig om plugget. jag vill bara ha kul nu den sista månaden och allt förstörs av plugget. jag vill bara ha kul. så de så. bilder från igår kommer upp när uppsatsen är färdig och inskickad.. eller nästa gång jag tar en paus i skrivandet. varför sitter man alltid och gör allt i sista sekund? nej fan. nu vill jag bara bli färdig med den hära skiten. vi hörs sen. <3 /S

kommer aldrig på en bra rubrik här

Nu ska vi dra iväg och käka china mat och disskutera om inlämmningen see ya later


/n


god eftermiddag

Nu har jag lite panik, fan är hemma hos sara och vi har en historie inlämmning som ska in 00.00
Det roliga är att typ ingen i min klass är så orienterad inom just "förintelsen" eftersom att vår lärare har varit oklar från första början. Inann jag börjar skriva min ståndpunkt om vad jag anser så måste jag läsa mig in på ämnet. haha vi har ju fan hållt på med detta i ett halv år? F-A-N V-A-D-J-A-G-H-A-T-A-R-M-I-T-T-L-I-V

aaamen så är det, igår så drog vi alla fall ut och tog någon öl på dovas haha dovas<3 och det var trevligt satt mest och snacka. sen lite senare träffade vi på erik från vårt jobb, vart mest en kortvarig varsel. Mennannars var det kul:)sen drog vi till sluussen och käka . FAN va illa.. DÄREFTER hem till sara, hatar mina jävla värmdö bussar, dem går ju fan aldrig? aja måste dra, hörs /n


har 10 timmar på mig att skriva en jävla inlämmning:(

här kommer lite mer bilder ifrån valborg:





/nattie



ikväll ska vi vara spontana

ja, gårdagen bestod av en 12 timmars fylla. men eftersom att den slutade så tidigt så blire utgång ikväll igen. måste plugga historia. måste skriva slutlogg. måste skriva prossesrapporten. måste. måste. måste. nej, jag orkar inte. ikväll ska jag ha kul. plugga får jag göra imorrn;) om jag gör historian imorrn. prossesrapporten på måndag innan skivan och på tisdag. och slutloggen på tisdag när dom andra har lektion. ja, då funkar det. vi kör på det
ikväll ska vi ha kul. nästa vecka blir det inspelning igen. juste, skulle kolla min mail ifall producenten har skickat låten till mig än. måste också skapa ett youtube konto och myspace. det gör jag också imorrn. nu ska jag försöka få mitt jävla hår att torka. sen jävlar........
bild från filmmusiken igår. kollade lite ljudteknik inför konserten /S

mösspåtagning + valborg

ja, en fin dag var det igår. slocknade hemma hos amandas pojkvän patrik kl. 00 inatt. var där på grillkväll och fan va trött jag var efter dagens bravader. nu är jag iaf hemma vilket är skönt. ska börja plugga snart med först ska jag duscha och sen kanske man borde fundera över kvällen? med tanke på att det blev en tidig kväll igår så är jag fan taggad. går ryckten om att natta också är det. jaja, här kommer lite bilder...... :D
















puss på er från sara

pluggdags

sådär, nu har jag äntligen städat klart mitt rum! har evrkligen inte orkat röra rummet på flera dagar haha.. aja nu är det i alla fall fräscht. Imorn har vi en stor historia inlämning som ska in, så jag tänkte göra den nu bara för att bli klar med skiten. Orkar inte stressa i sista sekund. lägger upp lite bilder från gårdagen;
sara hjälper till och sätta upp skivreklam
taggar till vid brännbollen
söt emma
glad sara
glad martina
glad amanda
soligt var det (?)
haha pose
haha pose
nu ska jag plugga hörs sen /nat

trött som fan

haha senast jag skrev var jag lite väl övertaggad.. kom hem för en timma sen, är sjukt seg. Har kollat lite på tv och nu ska fan gå och lägga mig. Var på ett chillkrök hemma hos amandas pojkvän patrik, jätte trevligt! Grillade, lyssna på musik, prata och drack. Älskar att jag i alla fall ligger i min säng just nu så vi hörssssssss imorn. haha förlåt men jag säger som jag alltid har sagt, valborg är fan ÖVERSKATTAT! godnatt /Natta

RSS 2.0